Nikola Tesla’nın Hayatı Film Oluyor!

18 Aralık 2015 Cuma0 yorum

Bilim ve teknoloji konusunda özellikle de Elektrik ve Elektromanyetik alanda devrimsel nitelikte çalışmalar yapan ve günümüz kitaplarında kıymeti pek te bilinmeyen Nikola Tesla'nın hayatı beyaz perdeye aktarılıyor. Bu gelişme özellikle bu iş ile uğraşanları ve Nikola'nın meslektaşlarını çok mutlu edecek. Sırp kökenli Amerikan mucit olan, fizikçi ve elektrofizik uzmanı Nikola Tesla’nın hayatı filme  aktarılıyor.
Hamlet(2000), Experimenter(2015) gibi filmleri çeken yönetmen Michael Almereyda filmin hem yönetmenliğini hem de senaristliğini üstleniyor. Bu Almereyda’nın ilk senaristlik deneyimi olacak. Micheal Almereyda’nın bu konuda film çekme arzusu olduğu biliniyor. 1856 doğumlu Thomas Edison’la da çalışmış olan Tesla’nın hayatını konu alacak. Filmin yapımcılığını üstlenecek olan Uri Singer‘sa daha önce Experimenter ve Major Prime’da Almereyda’yla birlikte çalışmış bir isim.

Filmin senaryosu Tesla’nın Amerika’da elektrik iletiminde alternatif akım kullanılmasına öncülük eden George Westinghouse ve I. Dünya Savaşı öncesinin en büyük girişimcilerinden J.P. Morgan döneminde yaptığı çalışmalara ve yaşadığı zorluklara odaklanacak. Tesla haricinde filmde Thomas Edison, George Westinghouse ve J.P. Morgan’de olacak ve bu kişilerin Tesla ile ilişkisi filmde incelenecek. Prestij filmi başta olmak üzere pek çok yapımda adından söz edilen ve pek çok bilim adamının da ilham kaynağı olan ünlü mucit Tesla’nın hayatını anlatacak olan filmin oyuncu seçimleri Nisan 2016’da başlayacak olup çekimlerine ne zaman başlanacağı şu an için bilinmiyor.
Bu Yazıyı Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Çetoogle ! - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Çetoogle