Nefis Trileçe Tarifim

19 Aralık 2015 Cumartesi0 yorum


Evde kendim yaptıktan sonra yiyenleri gerçekten büyüleyen bir lezzete kavuşmuş olan kendi yapımım trileçe. Kullanılacak malzeme ve kendime özgü tarifimi aşağıda görebilirsiniz. Korkmayın, kocam üzerinde denenmiş (hala yaşıyor kendisi) tam not alınmış, sonra da gelen misafirlere sunulmuş ve adımdan söz ettirmiş bir tariftir. Hadi başlayalım.

Keki için ;

5 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Şerbeti için ;

3,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket kutu krema

Karamel sosu ;

1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 paket kutu krema veya 1 su bardağı süt


Hazırlanışı

Şekerle yumurtayı köpük olana kadar çırpın. 
Kalan malzemeyi ekleyip kaşıkla karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün. 
150 derece fırında pişirin.
 Kek pişerken şerbeti hazırlayın. 
Kremayla şekeri iyice çırpın. 
Sütü ekleyin. Kaynatma yapmayın.
 Pişen keki dilimleyin ve kekin ılık olmasını bekleyin sonra hazırladığınız şerbeti dökün.  
Sosu için ;
Tereyağını eritin kavrulmamasına dikkat edin sadece eritin üzerinde şekeri ilave edin ve şekerin de erimesini bekleyin bu sürede sürekli karıştırmalısınız. Rengi biraz dönünce kremayı ekleyin. isteğe göre süt de olabilir. Krema eklenince şeker içinde sertleşecektir panik yapmayın kaynadıkça kaybolacaktır. İyice karıştırın ve eriyene kadar pişirin. Tatlının üzerine dökün. Fıstık ile süsleyebilirsiniz ya da meyve ile sizin damak zevkiniz ile ilgili tamamen. Afiyet olsun.

Not : krema içerisinde yoğun olur diyenleriniz olabilir benim gibi. krema tadını sevmeyenler karamel sosunda süt kullanabilir. bu ölçü kare orta boyuttaki borcam içindir bu ölçüde muhteşem kabarıyor ve lezzeti de bir o kadar müthiş oluyor. 
Bu Yazıyı Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Çetoogle ! - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Çetoogle